Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.      Sluiten
 

Hendrik Wladimir Albrecht Ernst Edelenbosch

Volgende » « Vorige ^ Terug naar het Overzicht
Bron / Auteur: Frans van Leeuwen

Albrecht Edelenbosch
Albrecht Edelenbosch
Een vreemde naam voor een rasechte Enkhuizer, maar in die tijd mocht de zevende zoon de naam van Prins Hendrik dragen. Dat Albrecht en zijn broer Henny bekende Enkhuizers waren, blijkt wel uit het feit dat wij beiden op meerdere foto's uit verschillende archieven tegenkomen.

Albrecht was in de laatste jaren van zijn leven voorzitter van de visserijvereniging 'Ons Belang'. Hij overleed in 1943 op 37-jarige leeftijd ten gevolge van tubercolose. Het moet een indrukwekkende begrafenis zijn geweest, waarbij alle vissers aanwezig waren.

Beklag

Dat Albrecht een bijzonder mens was, blijkt onder meer uit een briefje dat een boze visserman in 1952 aan het bestuur van visserijvereniging 'Ons Belang' stuurde waarin hij zich beklaagt.

Hij schrijft: 'uw verslag van woensdag j.l. in de Enkhuizer Courant gelezen F. Kofman heeft alle menschen geprezen die Ons Belang tot bloei hebben gebracht. Maar waarom is wijlen Den Heer Albrecht Edelenbosch in uw verslag nooit één keer genoemd. Waarom hebben de visschers hem ten grave gedragen. Dat moet toch een bewijs zijn geweest dat hij als Voorzitter van zijn vereniging dienden, ten goede voor de vissers.'


Volg ons via RSS
Volg ons op Twitter
Volg ons op Facebook
Volg ons op Youtube