Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.      Sluiten
 

Westfries G-voetbalteam gaat opnieuw naar Genève

Volgende » « Vorige ^ Terug naar het Overzicht
Bron / Auteur: Pim Soeters

Paul Wolfs (links) en Klaas Kruk bij de training van het Westfries G-voetbalteam.
Paul Wolfs (links) en Klaas Kruk bij de training van het Westfries G-voetbalteam.
AI jaren gaan ze met het Westfries G-voetbalteam op reis naar Genéve. Elk jaar weer een onvergetelijke trip richting het internationale toernooi. 8 juni is het weer zo ver.

„En ook dit jaar wordt het ongetwijfeld weer een groot succes", weet Enkhuizer Paul Wolfs.

Hij vormt samen met Klaas Kruk en Rik Smit het kersverse bestuur van de Stichting Westfries G-voetbal. Al sinds 1990 reist het Westfries G-voetbalteam naar Genève, waar dit jaar op 10,11 en 12 juni het toernooi is.

Een verzameling van voetballers met een beperking die voetballen en - bovenal - plezier hebben op Zwitsers grondgebied. De laatste jaren is Wolfs trainer van de voetballers. Kruk - zelf oud-keeper - is keeperstrainer en Rik Smit ondersteunt hem daarbij. Hans Visser staat Wolfs regelmatig terzijde.

Dindua
„Het zijn allebei jongens die bij Dindua spelen. De club waaraan Paul en ik ook verbonden zijn. We trainen en spelen de oefenwedstrijden ook bij Dindua. Veel leden van de club zorgen bijvoorbeeld ook voor een financiële bijdrage als we op de club geld inzamelen. Want het is allemaal niet gratis", legt Kruk uit.

Verder zijn Glenda van Wagtendonk - partner van Wolfs - en buschauffeur Kishore Ottens (de busrit duurt zo'n zeventien uur) onmisbare schakels in de reis en het verblijf. Kruk: „In Genève krijgen we ook begeleiding van Arie en Daisy van Heusden, is door de organisatie geregeld. Zij spreken ook de taal en weten de weg daar, dat is wel zo prettig."

Kruk schat de kosten van de weekendtrip rond de vijfduizend euro. Wolfs vult aan: „Gelukkig worden we enorm geholpen door sponsors en donateurs die of in geld of in goederen hun steentje bijdragen. Daarnaast mogen we deze week collecte lopen in Enkhuizen. Op Hemelvaartsdag speelt Dindua thuis tegen Asonia en is er van Madjoe een groot volleybaltoernooi op het complex. Gaan we natuurlijk ook even rond met de collectebus."

Die euro's zorgen elk jaar voor het onvergetelijke weekend. Wolfs: „Het gaat erom dat die gasten lol hebben. Als dat lukt, hebben wij ook een superweekend. Met het ingezamelde geld kunnen We daarvoor zorgen en kunnen we ook nog een leuk uitstapje maken in Genève. Voor onze donateurs en sponsoren maken we na het toernooi een dvd, zodat ze zien hoe we het hebben gehad en waaraan hun geld besteed is."

Dit jaar is er door de organisatie een stichting opgericht. „We vonden dat de tijd rijp was. Staat ook wat professioneler naar buiten toe. Ook de website (www.gvoetbal.nl) heeft een nieuw en fris gezicht gekregen. Rik heeft dat opgepakt, hij is daarin nogal handig", zegt Kruk. Wolfs vult aan: „In de toekomst willen we zelf misschien wel een toernooi organiseren en we kijken of wij zelf met de ploeg nog naar andere toernooien kunnen, zoals in Engeland. Maar dat is nog toekomstmuziek."

Winnen is niet het belangrijkste op het toernooi waaraan veertien internationale ploegen meedoen. Tegenstand komt uit landen als Italië, Frankrijk, België, Engeland en natuurlijk Zwitserland. En winnen is dan wel niet het belangrijkste, toch zijn de verwachtingen waarschijnlijk hooggespannen.
Het Westfries G-voetbalteam is namelijk de titelverdediger. „En winnen blijft natuurlijk leuk, maar het is absoluut niet de hoofdmoot", benadrukt het tweetal.


Volg ons via RSS
Volg ons op Twitter
Volg ons op Facebook
Volg ons op Youtube