Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.      Sluiten
 

NEMIT III - Zestig stands zullen expositiehal vullen

Volgende » « Vorige ^ Terug naar het Overzicht
Bron / Auteur: Enkhuizer Courant - 14 augustus 1950

IJzerhandel de Wit op de Nemit
IJzerhandel de Wit op de Nemit
De grootste middenstandtentoonstelling die ooit te Enkhuizen gehouden werd, de ,,Nemit III”, zal op 31 Augustus op officiële wijze geopend worden. In een daarvoor uitermate geschikt houten tentgebouw, dat de Noorder- Havendijk van de Vissersdijk tot ,,De Oranjezaal” aan ruimte zal beslaan, zullen middenstander en fabrikant Enkhuizen en heel dit gewest tonen wat de markt momenteel aan kwaliteit van product, aan noviteiten en aan techniek te bieden heeft.

De Enkhuizer Nemit heeft alom in den lande in handelskringen een uitstekende naam, het geen dezer dagen nog eens bevestigd werd door de vergunning die de ,,Coventie”, de instantie die voor de handel in kruidenierswaren ordenend optreedt inzake het deelnemen aan tentoonstelling, aan haar leden verleende om op de Nemit III in te zenden. Van die vereniging werd door diverse firma’s een gretig gebruik gemaakt en thans staat het vast dat in totaal zestig stands een plaats zullen innemen in het goed geoutilleerde tentoonstellingsgebouw.

De volijverige commissie die deze derde Nemit aan het voorbereiden is, laat het niet bij dit bereikte resultaat. Alle krachten zijn ingespannen om de a.s. bezoekers van deze expositie het verblijf aldaar nuttig en aangenaam te doen zijn. Een van de attracties die zal komen is de Philips Wondertuin, ’t door de techniek geschapen sprookje van kleurenpracht. Maar daarbij zal het niet blijven!

Radio Mos op de Nemit
Radio Mos op de Nemit
De Enkhuizer afdeling van Plattelandsvrouwen komen met ’n stand waarin vooral voor de dames veel te leren en te te genieten valt. Op de 6e September zal een speciale Plattelandsvrouwendag gehouden worden en nu reeds kan worden meegedeeld dat duizend leden van deze Bond uit alle delen van Noord-Holland naar de Haringstad zullen komen. Om de Nemit te zien, om te kijken naar wat hun zusters te Enkhuizen bereikten en … om te genieten van de grootste mode- show.

Driemaal.
Van deze modeshow kan trouwens iedereen genieten. Want behalve de speciale show voor de Plattelandsvrouwen, zal op twee andere middagen voor allen gelegenheid geboden worden. De verzorging van dit onderdeel zal geschieden door de firma’s Kouwenhoven- Goos en Gebr. Köster. ,,Vakbekwame” mannequins uit Amsterdam zullen haar medewerking verlenen en de demonstraties zullen deskundig worden toegelicht. Ongetwijfeld zal men zich afvragen of het tentoonstellingsgebouw ook voor een dergelijke show voldoende ruimte biedt. Dat doet het wel, maar om aan dit gebeuren de zo nodige sfeer te geven, zal de zaal van de Kolfbaan hiertoe worden ingericht.

Nemit III biedt voor de organisatoren vele mogelijkheden, dank zij ook de medewerking van de exploitanten van Kolfbaan en Oranjezaal. In beide inrichtingen zal op de tentoonstellingsdagen voor een gezellig muziekje worden gezorgd en kan men, voor zover daarvoor behoefte bestaat, van passend amusement genieten. Over enkele dagen zal met de opbouw van het Nemit-gebouw begonnen worden en tegen die tijd hopen we nog meer te kunnen melden over wat de grote Nemit III zal bieden.

Foto's: Stichting Foto BedijsVolg ons via RSS
Volg ons op Twitter
Volg ons op Facebook
Volg ons op Youtube