Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.      Sluiten
 

Nel Zwier kreeg een eervolle uitnodiging

Volgende » « Vorige ^ Terug naar het Overzicht
Bron / Auteur: Enkhuizer Courant - 19 augustus 1954

Nel Zwier kreeg een eervolle uitnodiging
De Enkhuizer Flevo-athlete Nel Zwier, die Zondag te Zaandam zulk groot succes boekte door het Nederlands jeugdrecord hoogspringen op overtuigende wijze te verbeteren, ontving gisteren van de K.N.A.U. de vererende uitnodiging om op 5 September mede ons land te vertegenwoordigen in de jeugdlandenwedstrijd Nederland –Duitsland te Eindhoven in het Philips-stadion.

Jeugdkampioene voor Nederland
Nel zal deze uitnodiging nog even in beraad houden, want op diezelfde dag staan ook de Noord-Hollandse kampioenschappen op het spel. Bovendien heeft zij voor dit seizoen nog een en ander op het programma staan, zoals op 29 Augustus de Westfriese kampioenschapwedstrijden te Medemblik. Nel hoopt op die dag haarzelf een verjaardagscadeautje te bezorgen door een flinke overwinning, want ze wordt op die dag 18 jaar.

Deze veelbelovende athlete, die nog maar sedert twee jaar aan wedstrijden deelneemt, heeft, zoals ook uit de boven gememoreerde uitnodiging blijkt, reeds landelijke bekendheid verworven en dat wekt geen verbazing, wanneer men haar medaillekast bekijkt. Vijf en twintig eerste prijzen, waarbij enkele van wedstrijden uitgeschreven door de KNAU, behaalde zij in deze twee jaren. Het prettige is dat Nel door al die successen zich niet over het paard getild voelt. Niet de overwinningen zijn bij haar noodzaak, maar de sport. Bijna elke avond maakt zij een uurtje vrij voor de training, die ze meestal in haar eentje doet. In hoofdzaak houdt zij zich dan bezig met hardlopen, alhoewel zij het sterkste is in hoogspringen en discuswerpen.

Tot haar zestiende jaar had Nel nimmer aan de athletiek gedacht. Zij was een trouw lid van de Gymnastiekvereniging en in onderlinge wedstrijden wist zij dan nog al uit de voeten te komen. Zij kreeg toen de raad om zich op de athletiek toe te leggen en aan die raad gaf zij gevolg. Nel vindt dat de A.V. “Flevo” vele goede krachten bezit, maar zij vond het jammer dat velen de training te vaak verwaarlozen en dat men maar al te vaak op zichzelf is aangewezen. Maar animo of niet: Nel gaat stil haar weg en, zoals gezegd lang niet zonder resultaat.


Volg ons via RSS
Volg ons op Twitter
Volg ons op Facebook
Volg ons op Youtube